Pateu de ficat

de Ina in Ficat, 8 Mai 2011 | 5605 vizualizari

 

De aceasta reteta delicioasa este responsabila sor'mea Gaby :-*

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat pasare
  • 350 g unt
  • 3 linguri smantana grasa
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 3 cartofi
  • doua cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri amidon ( eu nu am pus, ca nu am avut :P )
  • putina apa
  • o lingurita de busuioc
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia de ardei 
  • jumatate lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Dupa ce oparim putin ficatul,  il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se pune totul in blnder si se paseaza. 

Pentru ca eu nu am avut amidon, am fiert cartofii, i-am pasat bine si i-am adaugat peste compozitia de pateu.  Am pus iar la foc si am fiert pana s-a ingrosat, apoi am lasat pateul sa se raceasca.

Restul de unt l-am mixat spuma  si l-am adaugat in pateul racit. Daca e nevoie, se mai adauga sare si piper.

Servim dupa alte 2-3 ore de pastrat la frigider. Eu nu am avut rabdare :D ( de aceea pare pateul moale in poza, dar daca aveti rabdare se intareste, va asigur =))  )E gustos si cald dar si rece, cand pateul capata o consistenta tare.

Sursa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ionela2682 1

25.06.2011, 21:09

Se intareste sigur! am facut si eu....si s-a intarit! Ct despre poza de prezentare mie-mi place!

Ina 1

25.06.2011, 21:32

e cam ravasit, Ionela
Da' si sa arate bine si sa nu fie bun ......

Ina 1

25.06.2011, 21:33

La mine s-a intarit. "Ficatul" e inca tanar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt